Diplomon kontingjenti i radhës i specialistëve të FSK-së, të gatshëm për operacione ushtarake jashtë vendit

Ushtria e Kosovës vazhdon të plotësohet me kuadro profesionale.Ministri iMbrojtjes, ka dhënë lajmin se tashmë ka diplomuar edhe kontingjenti i radhës i specialistëve të FSK-së për Operacione Shumëkombëshe të Mbështetjes së Paqes.“Përkrah kolegëve nga vende të ndryshme të Botës, Toger Valdet Halimi, Rreshter shtabor Sabri Osmani, Rreshter shtabor Burim Haxhijaj dhe Rreshter shtabor Vedat Shatri, kanë diplomuar me sukses në Kursin për Operacione Shumëkombëshe të Mbështetjes së Paqes (MPSO), në Qendrën Trajnuese Ushtarake Britanike në Vyskov të Çekisë.

Ministri i Mbrojtjes thotë se ushtarakët tanë janë trajnuar nga instruktorët britanikë.“Përgjatë një muaji, ushtarakët tanë kanë mësuar mbi teknikat dhe procedurat më të avancuara që aplikohen gjatë operacioneve të ngjashme, nga instruktorët britanik me cilësi të lartë dhe me një përvojë të pasur operacionale nga teatrot kryesore të konflikteve”.

Leave a comment

Your email address will not be published.