Ushtria e Kosovës është gati për në NATO

Siq dihet kosova gjithmon ka qen pro SHBA-s me 68 vota pro Kuvendi i Kosovës ka miratuar në shqyrtim të dytë Projektligjin për dërgimin e F0rcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit.

Per kete ka reaguar edhe ministri i Mbrojtjes, Mehaj, i cili tha se pjesëmarrja në 0peracione ndërkombëtare ka domethënie të madhe për hyrje të FSK-së në NATO.

Sa i përket anëtarësimit të FSK-së në NATO, Mehaj tha se janë duke i përmbushur të gjitha kapacitetet. ushtria kosovare është e përgatitur në mbrojtje të sovranitetit dhe territorit të Kosovës dhe po ashtu është e përgatitur të jetë partneri më serioz i NATO-s. Kosova tashmë e ka profilin e ndërtuar, “një shtet i vogël me zemër të madhe”, synim i të cilit është Bashkimi Evropian, NATO-ja, Kombet e Bashkuara dhe organizatat tjera ndërkombëtare.

Leave a comment

Your email address will not be published.