Ushtria e kosoves po stërvitet nga amerika

Ministri i Mbrojtjes, ka bërë të ditur se në kampin “Bondsteel”, kadetët e QSU-së të Akademisë së Mbrojtjes, po stërviten nga amerikanë për evakuim mjekësor me helikopter.

Këtë lajm Mehaj e ka bërë përmes një statusi në Facebook, me ç’rast ka falënderuar ushtarakët e SHBA-së që po ofrojnë eksperiencën dhe kapacitetet e tyre në zhvillimin e shkathtësive profesionale të kuadrove tona.

“Instruktorët ushtarakë amerikanë stërvitin kadetët e Akademisë sonë të Mbrojtjes. Në kampin “Bondsteel”, kadetët e QSU-së të Akademisë sonë të Mbrojtjes, stërviten nga instruktorë amerikan për evakuim mjekësor me helikopter (AeroMedeVac). Forca e Sigurisë së Kosovës dhe kuadrot e saj të reja të oficerëve edukohen dhe stërviten sipas praktikave më të avancuara të ushtrisë amerikane. Mirënjohje e përjetshme për ushtarakët e SHBA-së që ofrojnë eksperiencën dhe kapacitetet e tyre në zhvillimin e shkathtësive profesionale të kuadrove tona’,

Leave a comment

Your email address will not be published.