Ja në çka do t’i investojm 100 milionët ne kete vitit

Qeveria e Kosovës ka ndarë 100 milionë euro për ushtrinë e vendit. Kjo është shuma më e madhe që është ndarë për Ministrinë e Mbrojtjes. Krahas planifikimeve për rrjedhjen e mjeteve, Forca e Sigurisë së Kosovës do të ketë fokus dhe furnizimin me armatim dhe municion.

Kolonel Sefer Isufi, shef i komunikimit strategjik në Ministrinë e Mbrojtjes në një intervistë për Gazetën Insjaderi tha se janë duke punuar projekte infrastrukturore që lidhen me ngritjen e kapaciteteve në sistemin e mbrojtjes me armatim dhe municion
Sistemet e mbrojtjes me armatim dhe municion do të jenë të fokusuara në plotësimin e aftësive dhe kapaciteve operacionale të regjimenteve tona të kombësisë. Pastaj fokusin do ta kemi edhe për mbështetje të regjimentit ushtarak dhe mbështetjes në shërbime” ka thënë kolonel Isufi.

Sipas tij, kjo shumë do të shërbej ekskluzivisht për realizimin e objektivave për fazën e dytë të tranzicionit.Lajmi për ndarjen e buxhetit prej 100 milionë euro ka qenë lajm i mirë. Me ketë buxhet kemi komoditetin t’i realizojmë të gjitha objektivat tona për vitin 2022. Ky buxhet do të jetë ekskluzivisht ne realizimin e objektivave të fazës së dytë të tranzicionit”, tha Isufi.

Por, sa para ishin ndarë ndër vite për Forcën e Sigurisë së Kosovës?

Nëse marrim buxhetet e konsoliduara të Kosovës në faqen zyrtare të Ministrisë së Financave, na dalin shifra të vogla në krahasim me 2022.

Para se të bëhej ushtri zyrtarisht, me ndryshimin e tri ligjeve në Kuvendin e Kosovës më 14 dhjetor 2018, Ministria e Forcës së Sigurisë së Kosovës për vitin 2017 kishte 51,035,617 euro buxhet. Prej tyre, ekskluzivisht për FSK-në shkonin 47,638,627.

Në vitin 2018, në Buxhetin e Kosovës e gjeni Ministrinë e Forcës së Sigurisë së Kosovës me buxhet prej mbi 53 milionë eurosh, prej të cilave direktj për FSK-në shkonin 49,729,407 euro.

Në vitin 2019 përsëri shihet një ngritje e vogël e fondeve që buxhetin total të ministrisë që kishte vetëm ushtrinë për detyrë, duke e bërë 58,688,060 euro. Prej tyre vetëm për FSK-në direkt shkonin 54,574,838 euro.

Leave a comment

Your email address will not be published.