Ky është Sinan Thaçi, gjyshi i Hashim Thaçit, patriot i madh e pjesëmarrës në dy luftëra

Sinan Thaçi, gjyshi i Hashim Thaçit, ka një histori të lavdishme mbrapa. Ai ishte patriot i madh dhe kontributdhënës për çështjen shqiptare. Ai ishte pjesëmarrës në dy luftëra dhe mbijetues i shumë sfidave.

Sinan Thaçi ishte nip i familjes emblematike të nacionalistit të njohur Ramë Gjurgjeviku, anëtar i Komitetit Mbrojtja Kombëtare e Kosovës (1918).

Poashtu, përpos gjyshit edhe axha i Hashim Thaçit ishte dënuar me shumë vjet burg para vitit 1990 për cenim të integritetit të Jugosllavisë.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *