Kelyshi Vuçiq po dridhet nga pakti mes “Prishtines dhe Zagrebit” – Ja per cfare behet fjale

Kelyshi Vuçiq po dridhet nga pakti mes “Prishtines dhe Zagrebit” – Ja per cfare behet fjale:Vuçiq: Pakti mes Prishtinēs dhe Zagrebit ēshtē krejtēsisht i dukshēm.Presidenti i Serbisē, Aleksandar Vuçiq, ka reaguar pas vizitēs sē fundit tē pre,sidentit tē Kroacisē Zoran Milanoviq nē Kosovē, duke thēnē se ka njē pakt tē dukshēm mes Prishtinēs dhe Zagrebit.Ai po ashtu tha se ka njerēz qē mendojnē se Serbia e mirē ēshtē vetēm Serbia ine,kzistente.“Sa i pērket Prishtinēs dhe Zagrebit, ēshtē njē pakt krejt,ēsisht i dukshēm, nga mediat, deri tek ato financiare dhe tē sigurisē. Kjo nuk ēshtē e papritur. Ka njerēz qē mendojnē se vetēm Serbia ine,kzistente ēshtē njē Serbi e mirē.

Nuk ekziston njē Serbi e cila ēshtē mjaft,ueshēm e vogēl pēr ta dhe qē nuk ēshtē e madhe,” tha Vuçiq, pērcjell B92.Vuçiq ka folur edhe rreth refe,rendumit tē 16 janarit pēr ndryshimet kushtetuese nē Serbi, pasi krye,ministri Albin Kurti para,lajmēroi se nuk do tē lejohet mbajtja e referendumit pēr serbēt lokalē nē Kosovē.Presidenti serb tha se kētē çēshtje do t’ia adresojē komunitetit ndēr,kombētar, nē radhē tē parē BE-sē dhe SHBA-sē.“Pēr mua ēshtē shkatērruese qē nuk e lejojnē Velko Odaloviqin, Petar Petkoviq tē hyjnē nē Kosovē.

Ata thanē se nuk do tē lejojnē tē mbahet refe,rendum nē komunitetin serb nē Kosovē”, tha Vuçiq.Ndryshe, krye,ministri Kurti tha sot nuk do tē lejojē referendum pēr ndryshimet kushtetuese tē Serbisē nē terri,torin e Kosovēs.“Ne arritēm njē marrē,veshje pēr reciprocitetin pēr targat. Jo vetēm qē filluam nga njē pikē e rēndēsishme, por u pranua nē Bruksel. Besoj se u realizua mirē. Pēr njē marrē,veshje ligjērisht obligative Serbia duhet tē ndryshojē pakrahasueshēm mē shumē”, tha Kurti.

Leave a comment

Your email address will not be published.