FSK-ja e gatshme në qdo moment Amerika jep fjal të mira per vitin tjeter

Në këtë letër, shprehur e knaqur amerika me Ushtrin e Kosoves, duke përfshirë edhe partneritetin në fushën e sigurisë.

Letra ishte pasuar edhe me anulimin e vizitës së planifikuar të Gjeneralit Timothy në Kosovë, e që kishte për qëllim të përqendrohej në bashkëpunim bilateral në fushën e sigurisë.

Këto zhvillime edhe kishin luhatur raportet ndërmjet shteteve dhe kishin ngjallur vullnet në përkrahjen në procesin e tranzicionit të Forcës së Sigurisë.

Mirëpo, i pyetur rreth mbështetjes së SHBA-së në fushën e sigurisë, nuk ka dhënë detaje, por ka thënë po vazhdon mbështetja nga Amerika në procesin e Ushtris.

“Ne e kemi përkrahjen amerikane. Nuk e kemi asnjë problem, dhe ne jemi duke u zhvilluar, në bazë të planeve tona që i kemi dhe nuk asnjë shqetësim. Është duke shkuar sipas planit që e kemi ndërtuar bashkërisht edhe me partnerët tanë

Leave a comment

Your email address will not be published.