“Hashim Thaçi si Ali Pashë Tepelena, i dashur dhe i frikshem” – Ja fjalet qe po habitin vendin

“Hashim Thaçi si Ali Pashē Tepelena, i dashur dhe i frikshem” – Ja fjalet qe po habitin vendin:Mavraj: “Thaçi si Ali Pashē Tepelena, i dashur dhe i frikshēm”, ata qē e shaj,nē nuk i kanē cilēsitē e tij,2017:Njēri ndēr organizatorēt e protestave studentore tē vitit 1997, Muhamet Mavraj ka folur pēr figurēn e tanimē presidentit tē Kosovēs, Hashim Thaçit.Qē nē fillim tē vlerē,simit tē tij pēr figurēn e Thaçit, Mavraj ka dhēnē njē vlerēsim interesant.

“Ky ēshtē qendērsuIm,ues i rre,zikshēm”, ka qenē vlerēsimi i parē i Mavrajt.Duke dashur ta elaborojē mē shumē kētē, Mavraj ka thēnē se “Thaçi ēshtē person interesant, person misterioz, i çiltēr ndonjēherē, por nē pēr,gjithēsi mē sē miri e kupton politikēn dhe din tē bējē politikē mē sē miri”.“Ky dhe disa tē tjerē qē janē ose s’janē gjallē nuk janē tē aftē tē bējnē politika lokale, por nē staza tē gjata janē tē aftē tē bējnē politikē, dhe dinē me ia kriju vetes atē strofullēn historike, ku dikush ndonjē,herē ka me i pērmend”.“Mendoj se ka njē intuitē tē zhvilluar si politikan dhe ēshtē njē substrakt i disa prej figurave, edhe tē dashura edhe tē frik,shme. Ky ēshtē kombinim i disave – tē shkathtēsive tē Ali Pash Tepelenēs pēr dredhi nē politikē. Pastaj tē disa politikanēve tjerē, ka diçka prej Ahmet zogut, Enver Hoxhēs, ka diçka prej politikanēve modern, ka diçka nga vetja”.“Cilēsitē e tij nē politikē, pavarē,sisht prej asaj qē e shajnē ose e lavdērojnē, nuk i kanē shumē prej njerēzve qē udhē,heqin politikē sot nē Kosovē”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *