TE dhuruara nga ushtria amerikane – kjo është “bisha”

Bbisha që tash e posedon Ushtria e Kosovës, kohë më parë Kosovës i janë dhuruar 24 automjete ushtarake të llojit “Humvee” nga SHBA-ja.

Automjeti “Cobra” mund të përshtatet për role të ndryshme dhe kërkesa për mision duke përfshirë: bartësin e blinduar të personelit, automjetin anti-tank, automjetin e zbulimit, automjetin radar të mbikëqyrjes tokësore, automjetin e vëzhgimit të përparmë, ambulancën e blinduar.

Ky mjet deri më tani ka treguar rezistencë ndaj shumicës së s u lme ve të m inave dhe mbijetuar më shumë incidente pa ndonjë dëmtim.

Leave a comment

Your email address will not be published.