Ky Sistemi ajror te cilin Ushtria do ta ket se shpejt

Patriot është një sistem rakete tokë-ajër, ky sistem është i përdorur nga Ushtria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe nga disa aleatëtë saj. Ishte prodhuar nga kontraktori Amerikan i Mbrojtjes Raytheon dhe e ka emrin nga përbërësi radar i sistemit të aëve,

Sistemi pritet të jetë në terren deri në vitin 2040. Patriot përdor një raketë të përparuar përgjuese ajrore dhe sisteme radari me performancë të lartë, e cila u zhvillua në Retone Arsenal Huntsville, Alabama, ku ishte i zhvilluar edhe më parë sistemi Sa feguard i raketave me shpejtësi hipesonike

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *