Kryeministri Kurti me nje lajm madheshtor per pensionet – Ja cfare pritet te ndodhe

Krye,ministri Albin Kurti e ka pērshēndetur votimin e buxhetit pēr vitin 2022 nē lexim tē dytē.Ai kētē e ka bērē me anē tē njē post,imi nē ‘Facebook’, duke pērmendur ndarjet buxhet,ore pēr Trepçēn e Telekomin.“Falēnderoj tē gjithē deputetēt qē votuan buxhet,in e Qeverisē sonē pēr vitin 2022.

Ky do tē jetē buxhet i zhvillimit sepse me 40 milionē euro do tē mbēshtesim prodhuesit vendorē, me 40 milionē euro tjera do tē mbēshtes,im ringritjen e ndēr,marrjeve publike si Trepça e Telekomi, 70 milionē euro pēr bujqēsinē, kurse pēr punēsimin e garantuar pēr tē rinjtē kemi ndarē edhe 20 milionē euro.Krijimi i vendeve tē reja tē punēs ēshtē prioritet i koduar edhe nē kētē buxhet. Ky do tē jetē buxhet i mirē,qenies dhe soli,daritetit sepse kemi ndarē 45 milionē euro pēr shtesat pēr lehona dhe fēmijē, sepse kemi ndarē edhe 35 milionē euro pēr t’u siguruar se asnjē pension nuk mbetet nēn 100 euro, dhe secilēs familje nē asi,stencē sociale shtesa prej 30% i bēhet e pērhershme.

Ky ēshtē buxhet i investimeve sepse me mbi 700 milionē euro do tē investojmē nē arsim e shēndetēsi, kulturē e sport, infra,strukturē e siguri”, ka shkruar Kurti.Buxheti pēr vitin 2022 u miratua mbrēm,jen e sē premtes me 65 vota pro, nē seancē tē jashtē,zakonshme

Leave a comment

Your email address will not be published.