KFOR me deklarat: Po e furnizojmë Ushtrinë e Kosovës me mjete ushtarake!

Automjetet dhe pajisjet ushtarake, duke përfshirë transportuesit e personelit të blinduar (BTR), do të hyjnë në Kosovë nga kufiri i Maqedonisë së Veriut dhe nga Fusha e Kosovës gjatë rrugës për në kampin Novo Selo midis.

Lëvizja logjistike e këtyre automjeteve dhe pajisjeve është pjesë e paravendosjes së aseteve të Forcave Rezervë Operative të Forcës së Kosovës. Gjatë vitit të ardhshëm esheloni i parë i njësive rezervë do të sigurohet nga Hungaria duke siguruar një gatishmëri shumë të lartë për KFOR-in që do të mbrojë mjedisin e sigurt dhe lirinë e lëvizjes në Kosovë.

Leave a comment

Your email address will not be published.