Gjenerali Amerikan “dridhë“ Serbët midis Beogradit me këtë fjalim!

Ish-komandanti i for cave tokësore amerikane në Evropë, Ben Hodges, ka folur rreth situatës në Kosovë e Serbi.Ish-komandanti i forcave tokësore amerikane në Evropë, Ben Hodges në Beograd ka bërë të qartë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk janë të njëjta sikurse në vitin 1999 dhe se po ashtu as Serbia nuk është e njëjtë.

I pranishëm në panelin “Stabiliteti dhe prosperiteti i Komunitetit Transatlantik”, në kuadër të Javës së NATO-s në Beograd, organizuar nga Qendra për Studime Euro-Atlantike CEAS, Hodges foli edhe për dialogun Kosovë-Serbi, transmeton lajmi.net.Siç shkruajnë mediet serbe, Hodges ka thënë se, liderëve politik në Kosovë dhe Serbi duhet t’u jepet hapësirë për të biseduar-negociuar siç theksoi Hodges, “pa kufizime dhe vija të kuqe për të negociuar të gjitha çështjet e vështira që duhet të përfundojnë”.

Sipas tij, SHBA-të dhe BE-ja kanë përgjegjësinë për të mbrojtur të dyja palët në procesin e dialogut pasi që siç u shpreh ish-komandanti, ka shumë ndikim të jashtëm në dialog dhe akoma nuk ka asnjë përparim të duhur në procesin e dialogut

Leave a comment

Your email address will not be published.