Investimi i radhes i Ushtris se Kosovës: 300 Transporterë Dhe 100 Tanke

Se Kosova poblejë 100 tanke, 300 transporter e sistem anti-raketor, përmes një buxheti prej 300 milionë euro.

SHBA ka jep driten jeshile se Kosova ka krijuar ushtri dhe të blejnë armë në vlerë prej 300 milionë euro

“Në tri vitet e ardhshme do ti blejm armë me vlerë 300 milionë euro për ushtrinë e tyre. Kujtojmë, çmimi i tankeve të përdorura dhe të personelit të blinduar transportues shkon nga gjysmë milioni deri në tre milionë dollarë. Njëkohësisht, armët anti-forcave të blinduara dhe pajisje të tjera ushtarake mund të blihet me një çmim të volitshëm nga ish-republikat sovjetike, si dhe nga vendet e NATO-s, të cilët duan të heqin qafe armët e tyre të vjetëruara”,

duke analizuar potencialin e Kosovës për të u pajisur me armë, se do të blihen ekskluzivisht për ta siguruar shtetin e Kosovës nga Serbia,
Tutje, se armët janë planifikuar për të u blerë menjëherë pas miratimit të ligjit për krijimin e një ushtrie të Kosovës, e cila do të përbëhet nga 5000 ushtarë.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *