Blinda që tashmë Ushtria e Kosovës e ka në funksion

Ajo u zhvillua në fund të viteve 1999 për shërbim me trupat e policisë ushtarake të SHBA-së. Prototipet e para u shfaqën në shkurt 1997 dhe prodhimi serik i M1117 filloi midis 1999 dhe fillim vitit 2000.

Kurse pas vitit 2001 u miratua nga SHBA që të rritet numri i prodhimit të tyre për shkak ndaj kërcënimit të paraqitur nga mjetet shpërthyese të improvizuara në Irak dhe Afghanistan ndaj forcave Amerikane

Më poshtë mund ta shikoni fuqinë e këtij mjeti që tashmë e posedon edhe Ushtria e Kosovës

Leave a comment

Your email address will not be published.