Arrestimet për vilat në Brezovicë, Veton Surroi bashkëpronar i kompleksit për të cilin dyshohet se u dhanë 410 mijë euro ryshfet

Arrestimet për vilat në Brezovicë, Veton Surroi bashkëpronar i kompleksit për të cilin dyshohet se u dhanë 410 mijë euro ryshfet

Një prej aksionarëve të kompanisë “Stella Consulting”, për të cilën Prokuroria pretendon se ka dhënë ryshfet Bratislav Nikoliqit, në këmbim të lejeve ndërtimore në Brezovicë, është edhe publicisti kosovar, Veton Surroi, raporton Gazeta Express.

Në këmbim të lejeve për ndërtim të shfrenuar në qendrën e skijimit në Brezovicë, dyshohet se ish-kryetari i Shtërpcës, Bratislav Nikoliq, ka marrë ryshfet nga disa pronarë të vilave e komplekseve atje.

Sipas dosjes së hetimeve, detajet e së cilës i ka publikuar Kallxo, një pjesë të madhe të ryshfetit që dyshohet se e ka marrë ish-kryetari i Shtërpcës, vjen prej një kompanie, ku aksionar është Veton Surroi. Emri tij është përmendur disa herë për ndërtime në Brezovicë, por ai ka thënë se lejet i ka marrë ligjshëm. Prokuroria thotë diçka krejt tjetër.

Dyshimet e Prokurorisë janë këto: Nikoliq ka pranuar ryshfet një shumë prej 210 mijë eurove për të dhënë leje ndërtimore të vikend-shtëpizave për investitorin e “Stella Consulting”, dhe 200 mijë euro të tjera për dhënien e lejes ndërtimore për objektin hotelier të të njëjtit investitor.

Në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve emri i Surroit figuron në listën e aksionarëve me 30%, derisa aksionari tjetër është Gentjan Sula me 70% të aksioneve.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *