Ne malet e kosoves ushtria ben disa stervitje

Instruktorët e specializuar në fushën e këmbësorisë të Forcës së Sigurisë së Kosovës kanë realizuar trajnimin tre javor
të pjesëtarëve që përfunduan trajnimin u mbajt sot në Kazermën Ushtarët e NATO-s . Të pranishëm ishin edhe Zëvendëskomandantit të Komandës së Forcave Tokësore, kolonel H.D. si dhe oficerë e nënoficerë

Trajnimi ishte i ndarë në tri pjesë, duke filluar me testimet fi,zike dhe ligjëratat në klasë, për të vazhduar me operacionet e terrenit (sulmi, repilimi, reagimi ndaj kontaktit si dhe kalimi i pengesave ujore ) dhe për ta përmbyllur me operacionin final 72 orësh që përfshinte 7 komuna dhe 110 km marshim në këmbë me 30 kg pajisje ushtarake si dhe 1800 kalori ushqim në ditë.

Tutje FSK-ja është e përkushtuar në ngritjen e kapaciteteve profesionale, duke i ’u ofruar pjesëtarëve të saj mundësinë e shkollimit si brenda ashtu edhe jashtë vendit

Leave a comment

Your email address will not be published.