Vlora Çitaku ja tregon rrugen Albin Kurtit – Kujdes me SHBA-ne!!! Ja per cfare behet fjale

Çitaku kritikon Qeverinë Kurti: SH BA nuk na ka borxh, duhet të tregohemi të kujdes,shëm.Nënkryetarja e PDK’së, Vlora Çitaku ka kritikuar Qeverinë derisa ka thënë se po i bën dëm vendit me mos,emërimin e ambasadorëve.Çitaku e ftuar në emisionin Frontal në T7 me Arsim Lanin ka thënë se SH BA’të nuk i kanë borxh asgjë vendit, andaj duhet të tregohemi të kujdes,shëm.“Ne duhet ta kemi para,sysh që pejsazhi politik në SHBA po ndryshon. Shumë prej kampionëve të çështjes për Kosovën nuk janë më në skenën politike. Koha nuk punon në favor,in e Kosovës dhe ne në Kosovë duhet ta kemi të qartë se Am eri,ka nuk ka ndonjë borxh të pafund ose të përjet,shëm karshi nesh. Ne duhet të tregohemi proaktiv, duhet të tregohemi të kujdes,shëm. Ne kemi abstenim total të Qeverisë në politikën e jashtme. Nuk janë vetëm SH BA’të, kemi shumicën e misi,oneve tona diplomatike pa titullar, pa ambasador”, ka theksuar ajo.

Çitaku ka thënë se mos,emërimi i ambasadorëve është abstenim nga ush trimi i një prej elementeve më të rë,ndësishme të vendit.“Ky nuk është vetëm një mesazh që ne ia dërgojmë vetëm vendit pritës. Në diplomaci në momentin kur nuk dërgon ambasadorë, hapi i radhës është ngrirja e marrë,dhënieve diplomatike. Ka mungesë totale të plan,ifikimit dhe kapacitetit për të qeverisur. Ka muaj që është ditur, ambasadorëve në detyrë u është dërguar nota ver,bale për përfundimin e mandatit. Edhe nëse ne sot i kemi emrat, prapë ka një pro,cedurë. Emrat duhet të kalojnë në procese të brend,shme, në komisione parlamentare, pastaj duhet të dër,gohen për marrjen e pajtimit në vendin pritës, pastaj është procedura e dorë,zimit të kredencialeve, kjo merr muaj”, ka thënë ajo.Tutje ajo është shprehur se mos pasja e një qëndrimi për marrë,veshjen e Washingtonit dhe mos,emërimi i ambasadorëve në vendet kryesore, mund ta dëm,tojnë Kosovën.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *