Kush eshte femiu shqiptar i cili u cilesua si gjeniu me i ri ne Gjermani pasi zu vendin e pare ne Matematike ne qytetin e Berlinit.

-Kush eshte femiu shqiptar i cili u cilesua si gjeniu me i ri ne Gjermani pasi zu vendin e pare ne Matematike ne qytetin e Berlinit.

-Drian Beqa është gjeniu i vogël shqiptar që jeton dhe vepron në Berlin të Gjer.manisë.
Ai ka zënë vendin e parë në Olimpiadën e Matematikës nga gje.nerata e tij, nga 450 nxënës sa ishin gjithsej kon.kurrentë të përzgjedhur në krye.qytetin gjerman.

Filli.misht ai garoi në shkollën e tij, duke dalë i pari në de.tyrat e matematikës, pastaj në garat komunale kon.kurrenca ishte shumë e madhe, pasi që ka shumë shkolla gjermane në Berlin. Nga të gjitha shkollat, ishin për.zgjedhur 450 nxënës më të mirët, për të garuar në matematikë. Driani doli të jetë nxënësi më i mirë në këtë fushë, duke lënë pas ve.tes 449 nxënës.
Ai rrjedh nga një familje shqiptare, flet bukur shqip dhe e viziton Kosovën shpesh.herë.

Leave a comment

Your email address will not be published.