Ushtria e Kosovës prezanton snajperet qe i posedon

Forca e Sigurisë së Kosovës, gjatë stërvitjeve në ‘Defender Europe 2021’, ka prezantuar dhe përdorur një nga armët më moderne dhe më të fuqishme që bënë pjesë në grupin e snajperëve. Bëhet fjalë për modelin “Barrett”.

Sipas të dhënave që gjenden në ueb faqen amerikane që përshkruan këtë armë të fuqishme, ajo ka karakteristika të jashtëzakonshme. E njohur edhe si M82 (a1 / a3), M107 dhe ‘light fifty’, “Barrett” është një pushkë e kalibrit 0,50 (12,7 mm x9 mm NATO) e përdorur nga Forcat e Operacioneve Speciale të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Leave a comment

Your email address will not be published.