Petkoviq ia mësyn Kosovës, por nuk lejohet të hyjë

Petar Petkoviq nuk është lejuar të hyjë sot në Kosovë, shkruan Sinjali.

Kështu ka bërë të ditur kjo zyrë përmes një njoftimi në Facebook, ku thuhet se kjo është hera e gjashtë që Petkoviqit i ndalohet hyrja në Kosovë.
“Drejtori Petkoviq ka theksuar se vizita është paralajmëruar me kohë dhe sipas marrëveshjeve”, thuhet në njoftimin e kësaj zyre.

Mediat serbe raportojnë se Petkoviq është ndalur sot në Jarinje.

Kjo nuk është hera e parë që Petkoviq nuk është lejuar hyrja në Kosovë. Një gjë e tillë i ka ndodhur edhe para 10 dite.

I njëjti po planifikonte të vizitonte studentët e seminarit në Prizren, të kthyerit serbë në fshatin Novakë dhe të bisedonte me serbët dhe familjet e pafavorizuara sociale në veri të Kosovës.

Mediat serbe shkruajnë se autoritetet kosovare kanë shkelur marrëveshjen e Brukselit me këtë vendim.

Leave a comment

Your email address will not be published.