Brigada qe po tregon suksese te mdha

Forcës së Sigurisë së Kosovës. Sipas udhëzimeve të paraqitura në Planin forca e sigurisë lejohet të mbajë ar më të lehta dhe Qeveria e Kosovës dhe bashkësia ndërkombëtare ka planifikuar ta sjellë forcën në përputhje me standardet e NATO-s.

Pranimi dhe trajnimi i personelit filloi në fillim të qershorit, kur ekspertët e NATO-s mbërritën në Kosovë për të drejtuar procesin dhe nga fillimi i dhjetorit 2008, filloi regjistrimi i kandidatëve midis 18 dhe 30 vjeç. Në dhjetor 2018, Kuvendi i Kosovës miratoi legjislacionin për të ripërcaktuar FSK-në si një “forcë ushtarake profesionale” dhe për të krijuar një ministri të mbrojtjes.

FSK-ja ndodhet në fazën paraprake drejt formimit të një ushtrie plotësisht funksionale dhe përbëhet nga 5000 ushtarë aktivë . Me këtë formacion plotësohen parakushtet e bëra në planin e kryenegociatorit të OKB-së. Detyrat kryesore të FSK-së janë mbrojtja territoriale, kërkimi dhe shpëtimi, mjetet shpë dhe asgjësimi i materialeve.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *