Ushtria do tee paiseet me automjete të reja te blinduara

Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj po vazhdon vizitën e tij në Turqi, nga ku ka bërë të ditur se shumë shpejt Kosova do të pajiset me disa automjete të blinduara taktikë.

Përmes një statusi në Facebook, ministri Mehaj ka thënë se karakteristikat e larta teknike dhe taktike dhe lëvizshmëria e jashtëzakonshme e tyre, siguron mbrojtje shumë të lartë balistike, ndaj minave si dhe rritje të kapacitetit të ngarkesës dhe vëllim të brendshëm.

Megjithatë, ai nuk ka dhënë asnjë detaj rreth tyre, numrin, e as mënyrën e sigurimit të tyre.

Së shpejti këto automjete të blinduara taktike, të kompletuara me platformën e integruar të armatimit dhe pajisjet e nevojshme për përmbushjen e misionit, do të jenë sistem shumë i rëndësishëm i kapaciteteve tona ushtarake.

Një ndër objektivat e mi operacional afatshkurtër është forcimi i kapaciteteve ushtarake për realizimin e operacioneve mbrojtëse dhe operacioneve ndërkombëtare paqeruajtëse dhe stabilitetit.

Karakteristikat e larta teknike dhe taktike dhe lëvizshmëria e jashtëzakonshme e tyre, siguron mbrojtje shumë të lartë balistike, ndaj minave si dhe rritje të kapacitetit të ngarkesës dhe vëllim të brendshëm.

Bazuar në doktrinën tonë të operacioneve këto automjete sigurojnë performancë të jashtëzakonshme në gamë të gjerë të terreneve sfiduese dhe kushteve klimatike.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *