Qarri “Hashimi dhe Ramushi në lίstën e zezë të SHBA-së, bashkëpunëtorë të Veselinoviqit?”

“Qarri e thotë hapur: Thaçi dhe Haradinaj mund të jenë cak i SHBA-së, dhe të përfundojnë në lίstën e z ezë.

Millan Radoiçiq, Zvonko Veselinoviq, bashkë me 11 serbë të tjerë nga Kosova, janë vënë në lίstën e sanksioneve të Departamentit të Thesarit të ShBA-së.

Sipas departamentit amerikan, Veselinoviq identifikohet si udhëheqësi i grupit të krίmit të organίzuar dhe gjithashtu si një nga figurat më famëkeqe të korrυpsίonit në Kosovë.

Madje sipas komunikatës së thesarit të ShBA-së, Veselinoviq bashkëpunonte me zyrtarë të Kosovës.

“Grupi gjithashtu ka komplotuar me politikanë të ndryshëm në disa marrëveshje quίd pro quo, duke përfshίrë ryshfetin në fillim të vitit 2019 të zyrtarëve kosovarë të sigurίsë për të lejuar operacίonet e tyre të kontrɑbɑndës ndërmjet Serbisë dhe Kosovës dhe ryshfetin e fundit të vitit 2017 të zyrtarëve kosovarë të sigurisë kufitare për të lejuar kalimin e sigurt për kontrɑbɑndistët”, thuhet në këtë komunikatë.

E sipas analistit dhe njohësi të zhvillimeve politike, Gani Qarri, Veselinoviq është personi që i vendosi barrίkadat mbi urën Ibrit në Mitrovicë.

“Për aq më tepër krίmίneli i lindur në Zveçan, Zvonko Veselinoviq, njihet në gjithë Kosovën si udhëheqës i bandës së veriut, i cili i pari, nisi vendosjen e barrίkadave mbi urën kryesore të lumit Ibër dhe ndalonte qarkullimin e shqiptarëve nga jugu në veri të Mitrovicës qysh në korrik të vitit 2011, në kooketim të ngushtë me udhëheqësit më të lart politik e shtetëror të Kosovës.

Edhe në komunikatën e lëshuar nga Departamenti i Shtetit, thuhet se grupi kriminal me në krye Zvonko Veselinoviqin dhe Milan Radoiçiqin ka kooketuar ngushtë me politikanë dhe zyrtarët më të lartë shqiptar, me të cilët ka arritur edhe disa marrëveshje të tipit “quίd pro quo”, apo përshtatur në shqip; “nga diçka për secilin””, thotë Qarri.

Sipas tij, Hashim Thaçi dhe Ramush Haradinaj, janë dy politikanët shqiptar që e kanë lejuar kontrɑbɑndën dhe krimin e Veselinoviqit në Kosovë.

“Marrëveshjet e tilla u jetësuan në fund të vitit 2017 dhe në fillim të vitit 2019, për futjen e mallrave kontrɑbɑndë nga Serbia. Ndaj habit fakti se si asnjëri nga politikanet apo zyrtarët e korrυptuar shqίpfolës nuk u futën në lίstën e z ezë edhe pse, kanë marrë ryshfet dhe kanë lejuar zhvillimin e papenguar të kontrɑbɑndës ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, që nga kuislingu Hashim Thaçi e deri te sharlatni politik Ramush Haradinaj, të cilët Veselinoviqin dhe Milan Radoiqiqin, përveçse i prisnin në zyrat e tyre, i shndërruan edhe në bosët kryesor të kontrɑbɑndës me narkσtik, derivate të naftës, tekstil, vetura etj”, shprehet Qarri për gazetën “Bota sot”.

Ai shton se në lίstën e z ezë duhet të përfundojnë edhe bashkëpunëtorët shqiptar të Veselinoviqit dhe Radoiçiqit.

“Në lίstën e sanksίoneve të SHBA-ve, Veselinoviq konsiderohet si udhëheqësi kryesor i grupit krίmίnal dhe një nga figurat më fam ëkeqe të korrυpsίonit dhe të krίmit të organίzuar në Kosovë, por përderisa Zvonko Veselinoviqi dhe grupi i tij i krίmit të organίzuar mbahen përgjegjës për kontrɑbɑndë e trafίkim të mallrave, parave, nɑrkotίkëve dhe armëve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, habit fakti se si në lίstë u futën vetëm bashkëpunëtorët serb dhe nuk u përfshίnë asnjëri nga kooketuesit dhe bashkëpunëtorët shqiptar të cilët arrinin deri në presidencën e shtetit dhe kryeministrinë e Kosovës”, thekson Qarri.

“Apo ndoshta kjo është vetëm godίtja e parë e presidentit të SHBA-ve z, Joe Biden, dhe pa vonuar shumë, fat të njëjtë mund të p ësojnë edhe shumë politίkbërës batakçi shqίpfolës, që për më tepër se një dekadë kooperuan pareshtur me Zvonko Veselinoviqin e Milan Radojçiqin, si dhe u përfshίnë në aferat korrυptίve e kriminale të krίmίnelëve g angster serb, si Veselinoviqi dhe Radojçiqi me shokë”, deklaron Qarri.

Për fund, Qarri i thotë me emra, dy politikanët që sipas tij mund të jenë cak i SHBA-së dhe të përfundojnë në lίstën e z ezë.

“Dhe në godίtjet p asuese të administratës së presidentit Joe Biden, mund të futen në lίstën e z ezë të ShBA-ve edhe bashkëpunëtorët shqίpfolës të Veselinoviqit dhe të Milan Radoiqiqit, të cilët për gjithë këto vite kanë kooketuar ngushtë, zhvilluar biznese dhe bashkëpunuar në vijimësi me krίmίnelët në Veri, që nga Hashim Thaçi e deri te Ramush Haradinaj, të cilët jo vetëm se takoheshin me ta, por pa fije turpi e ndërgjegje njerëzore, u organίzonin edhe pritje zyrtare krimelëve Veselinoviq e Radoiçiq, në zyrat shtetërore të Republikës së Kosovës në Prishtinë”, përfundon për gazetën “Bota sot”, analisti politik Gani Qarri”.

Leave a comment

Your email address will not be published.