Nga sot Gjobat do të jenë edhe digjitale

Policia e Kosovës ka paralajmëruar se do të nisin me gjoba digjitale të cilat do tu dërgohen atyre që do i shkelin rregullat në komunikacion.

Drejtor i Divizionit Rrugor në Policinë e Kosovës ka dhënë detaje.

“Ne po mendojmë që shumë shpejt të vijmë te pajisjet digjitale të cilët në mënyrë automatike të identifikojnë kundërvajtësit të cilët kanë gjoba më tepër, të cilët kanë kundërvajtje të cilat ose nuk e kanë kryer obligimin ndaj kundërvajtjeve ose janë në atë listën e kundërvajtësve të cilët nuk respektojnë rregullat apo janë të rre zikshëm sa i përket ngasjes”, thotë ai.

Rexhepi ka folur edhe për monitorimin e trafikut me dron.

“Kemi mbi 37 mijë gjoba , theksoi ai.

Ai ka dhënë arsyet për numrin e madh të aksidenteve dhe atyre që po hu mbin jetën.

“Bazuar në analizat që i kemi bërë me herët si Polici e Kosovës shkaktari kryesor vazhdon të jetë faktori njeri. Mirëpo shkaktimi deri te aksidenti po vjen për mos respektim të shpejtësisë apo mospërshtatje e shpejtësisë me kushtet e rrugës apo atmosferike, tejkalimet në vende të ndaluara apo në vija të plota dhe në vende urbane zakonisht ndodhin aksidente për shkak të mosmbajtjes së distancës apo mos respektimi i përparësisë”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *