Memli Krasniqi i tregon te gjitha / Ja qfare po ben Albin Kurti ne dialogun Kosove-Serbi i cili eshte duke

“Albin Kurti deri tani ka pasur ten.dencë për të bërë show në dialogun Kosovë-Serbi”, u shpreh kryetari i ri i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi.Sipas Krasniqit, kryeministri nga radhët e Vetëvendosje po shkon në dialogun me Serbinë me qëllime të ngjashme me ato të udhëheqësve të PDK lidhur me shk.rir.jen e kon.fli.kt.it dhe njohjen reci.pro.ke, si dhe respektimin e sov.ra.nite.tit të Kosovës.

“Unë nuk besoj se deri tash është dësh.muar nga ana e z. Kurti mjaftueshëm se ai vërtet po shkon me këtë qëllim sepse deri tash ka pasur më shumë ten.den.cë për të bërë një show apo për të krijuar momente përfitimi kushtimisht po them politike të brendshme në Kosovë,” deklaroi kryetari i PDK, Krasniqi.

Ai shtoi se procesi i dialogut duhet të koordinohet deri në detaje me SHBA dhe partnerët evropian me qëllime të hapura, si dhe se ‘sov.ra.nite.ti shtetëror, in.teg.rit.eti te.rri.tor.i.al, rregullimi i brendshëm shtetëror duhet të ruhet në kuadër të këtij procesi’.Krasniqi deklaroi se PDK do të mbështesë marrëveshjen që sjell njohjen e ndërsjellët mes Kosovës dhe Serbisë dhe që i mundëson Kosovës anëtarësimin në organizata ndërkombëtare duke filluar nga OKB.

Leave a comment

Your email address will not be published.