Xhavit Haliti per here te pare tregon historine e tij se si gjyshi i Albulena Haxhiut e kishte shpetuar ate – Ja detajet qe po dridhin vendin

Xhavit Haliti per here te pare tregon historine e tij se si gjyshi i Albulena Haxhiut e kishte shpetuar ate – Ja detajet qe po dridhin vendin.Haliti: Dy oficerē tē UDB-sē mē gju ajt,ēn me ar m,ē, pastaj u strehova te gjyshi i Albulena Haxhiut.Xhavit Haliti, veprimtar dhe eksponent i Iufj,tēs çlirimtare nē Kosovē, ēshtē rrēfyer nē Pressing lidhur me pērjetimet e tij. Njē prej pēr,vojave, qē kishte ndodhur nē vitet e hershme tē aktivizimit tē tij, ka tē bēj me ndeshjen e tij nē rrugē me dy a gjen,tē tē sigurimit tē shtetit UDB-a.

Ai ka thēnē se ishte nē njērēn prej rrugicave tē krye,qytetit bashkē me njē veprimtar, kur kishte hasur nē dy ofi,cerēt e UDB-as. Ai tha se qetēsia qē mbretēronte nē atē rrugē e shqetēsonte dhe jepte sinjalet e njē skeme tē pēr,gatitur.“Mē dukej disi njē qetēsi qē mē shqetēsonte. Shihej rrugica pa njerēz. Jemi kthy pas. Kur jemi kthy pas, i pashē dy ofi,cerē tē UDB-as. Xhavit Kuçi dhe ky qē e kanē v r,a… e ka v r,a Nazim Bllaca… Ibush Kllokoqi”, tha Haliti nē T7.

Tutje, tha se dy ofi,cerēt e UDBA-s kishin sha,rē serbisht dhe shtirē drejt tij, por nuk kishin arritur ta pIa,gosnin.“Unē jam kthy, dhe i thashē kētij ik se na u kajt puna. Ata kanē sha dhe kanē shtēnē me ar m,ē. Unē kam kērcy me njē oborr dhe mē ka dalē njē qen. Jemi ndal pērpara me qenin dhe as unē nuk fola e as ai nuk lehi. E kontrollova veten mos jam pIa,gosur por isha nē rregull”, ka vazhduar ai.

Pēr tē shpētuar nga kjo situatē, Haliti tha se kishte shkuar te shtēpia e veprimtarit Ahmet Haxhiu, babagjyshi i Albulena Haxhiut, i cili edhe ia kishte ofruar ndihmēn qē e kērkonte.“Mē pas kam dalē nē kor,zo e kam shku nē shtēpi te Ahmet Haxhiu, baba,gjyshi i Albulena Haxhiut”, ka rrēfyer ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.